Çek Cumhuriyeti için 3 Aylık Staj Vizesi

Erasmus Plus kapsamında Çek Cumhuriyeti’nde 3 ay veya daha kısa süreli staj yapacaklar için vize başvurusu nasıl yapılır ve gerekli evraklar nelerdir?

3 aydan fazla uzun dönem vize başvurularında 2 ay bekleme süresi var fakat kısa dönem vize başvurusunda ortalama bekleme süreniz 1-2 hafta. Kısa süreli vize başvurusu için gereken evraklar:

  • Pasaport (1 yıllık olursa iyi olur.)
  • T.C. Kimliği
  • 1 adet 3,5 x 4,5 boyutunda arka planı beyaz fotoğraf
  • Başvuru formu
  • Seyahat sağlık sigortası (30.000 euro teminatlı)
  • Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (Hibe yazınız yeterli olacaktır.)
  • Kalınması planlanan süre için konaklamaya ilişkin belge (yurt konaklama belgesi, ev/hotel/hostel kira kontratı gibi) mutlaka kaşeli imzalı olmalı
  • Vize başvurusu yapanın, bir Avrupa Birliği Programı kapsamında desteklendiğini gösterir, Türkiye Ulusal Ajansı (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBİTAK tarafından verilmiş mektup.
  • Şirketten alacağınız davet/kabul mektubu.
  • Öğrenci belgesi

Çek Cumhuriyeti’nde 3 aylık staj için başvuracağınız vize türü: Öğrenim veya AB’nin Eğitim, Öğrenim veya Araştırma Programlarına Katılma Amaçlı Schengen Vizesi

Detaylı bilgi için Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti için 3 Aylık Staj Vizesi
2.3 (45.88%) 34 oy